Ohjelma > Viikonlopun ensimmäiset ohjelmajulkistukset

Viikonlopun ensimmäiset ohjelmajulkistukset

Tässä on vain muutama poiminta tämän vuoden Tampere Kupliin viikonlopun ohjelmatarjonnasta Finnlaysonilla.
Lopullinen ohjelma sekä ohjelmakartta tullaan julkaisemaan maaliskuun alkupuolella

Sarjakuva – viihdettä vai koulutusta?
Missä kulkee viihteen ja oppimateriaalin raja? Sopiiko lastenlukemiseksi ja kioskiviihteeksi vielä jokin aika sitten mielletty taiteen äpärälapsi myös avuksi opetustyöhön? Kokenut sarjakuvataitelija ja -opettaja, vuonna 2010 julkaistusta Sarjakuvantekijän oppikirjasta toista täydennettyä versioita laativa Ilpo Koskela, kertoo esimerkein opettamisesta sarjakuvan avulla.

Ruutujen takaa - JP Ahonen
Sarjakuvantekijä JP Ahonen kertoo työprosessistaan, metodeistaan sekä digitaalisesta värittämisestä, ja vastailee yleisön kysymyksiin.

Muste, kynä ja kirjain - Hannele Parviala
Tarinaa kirjainten ja typografian historiasta ja kehityksestä sekä näkökulmia sarjakuvien tekstaamiseen.

Eläinmanga ja mangaharrastaja - Johanna Kari
Suomessa ilmestyy paljon eläimistä kertovia mangasarjoja, joita ei julkaista missään muussa länsimaassa. Miksi näin on, kuka lukee näitä sarjoja niiden kotimaassa ja ennen kaikkea - mitä animen ja mangan harrastaja saa näistä sarjoista irti?

Kun ruotsinopettaja visuaaliseksi kuuntelijaksi ryhtyi eli livekuvittaminen tekijän, yleisön ja puhujan näkökulmasta - Linda Saukko-Rauta
Reaaliaikainen livekuvitus, graphic recording, taltioi seminaarien, luentojen ja jauhantapajojen suulliset esitykset ja kuivat Powerpoint-pallukkalistat virkeämmiksi kuviksi, visuaalisiksi muistiinpanoiksi. Miten piirrosprosessi etenee tekijän näkökulmasta katsottuna?

Mitä yleisö voi saada irti visumuistiinpanoista? Mitä hyötyä kuvitetuista esityksistä on puhujille? Näiden kysymysten lisäksi Suomen ensimmäinen(?) iPad-livekuvittaja jorisee livekuvitusbisnesjuttuja ja valottaa digipiirtelyn tekniikoitansa sekä kerskuu järkyttävän tehokkaalla työmuistillaan.

Batman-sarjakuvat 2000-luvulla.
Jouko Ruokosenmäen trilogia Batman-sarjakuvista ja niiden tekijöistä päättyy katsauksella 2000-luvun lehtiin.
Vanha englantilainen sanonta kuuluu ”you can’t go home again”.
Miten käy, kun vanhat Batman-taiturit palaavat hahmon pariin? Onko tuloksena mestariteoksia vai fiaskoja?

Elokuvien sarjisversiot - turhaa oheisroskaa vai oma taideteoksensa? - Petri Hiltunen
Vuosikymmeniä jokainen uusi hittielokuva sai oman sarjisversionsa kioskeihin. Erilaisia adaptaatioita on nähty lukuisia suomessakin, lehdistä albumeihin. Näitä oheistuotteita pidetään yleisesti sarjakuvan alinpana kastina, silkkana kyynisenä rahastuksena vailla kunnianhimoa tai taiteellista meriittiä.

Mukana onkin niin järkyttävää roskaa kuin suurten mestareiden väkeviä tulkintoja. Petri Hiltunen pureutuu nyt tämän aliarvostettuun ilmiöön, sen historiaan ja tekijöihin.Esittelyssä niin parhaat kuin pahimmat vuosikymmenten varrelta. Miten elokuva taipuu toiseen formaattiin? Ja voiko sarjakuva joskus jopa päihittää esikuvansa?

Karim
Poromagia
Iroiro.fi
Fantasiapelit
Urumi
Arteljee
Kissakarhu
Meiko Clothing
Plevna
B2